Als student weet je dat elke cent telt. Je hebt waarschijnlijk een hoop uitgaven, van collegegeld tot huur tot studieboeken. Het kan moeilijk zijn om manieren te vinden om geld te besparen, maar het is zeker niet onmogelijk.

In deze blogpost bespreken we een aantal tips en trucs om geld te besparen als student!

Drink bier!

Een zeer bevredigende manier van besparen is door op te letten wat je bestelt als je iets gaat drinken. In plaats van te kiezen voor cocktails of dure sterke drank, hou je het bij bier. Dat is niet alleen minder duur, maar het heeft ook meestal een lager alcoholgehalte, zodat je minder snel slechte beslissingen zult nemen (zoals te veel geld uitgeven) als je dronken bent. Bovendien is bier net zo verfrissend als elk ander drankje, dus je mist niets door deze overstap te maken. Dus als je de volgende keer aan de bar staat, onthoud dan dat bier je vriend is – en je portemonnee zal je er dankbaar voor zijn.

Ga naar happy hours!

Als student kan geld krap zijn, maar dat betekent niet dat je al het plezier hoeft te missen! Een geweldige manier om geld te besparen is door gebruik te maken van happy hours. Veel bars en restaurants bieden tijdens bepaalde uren drankjes en hapjes tegen gereduceerde prijs aan. Dus in plaats van voor een volledige maaltijd uit te gaan, kun je genieten van een paar goedkope drankjes en wat lichte snacks. Plus, je krijgt de kans om te socialiseren en tot rust te komen na een lange dag lessen. Let er wel op dat je je tempo matigt, zodat je uiteindelijk niet alsnog meer uitgeeft dan je van plan was.

Stel een budget op

Als het op geldbeheer aankomt, bevinden studenten zich vaak tussen een rots en een moeilijke plaats. Aan de ene kant moeten ze zuinig zijn om de eindjes aan elkaar te knopen; aan de andere kant willen ze genieten van het beste dat het studentenleven te bieden heeft. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die leerlingen kunnen helpen geld te besparen zonder al te veel plezier op te offeren.

Eén van de belangrijkste dingen die leerlingen kunnen doen is een budget vaststellen en zich daaraan houden. Dit lijkt misschien gezond verstand, maar het is verrassend hoeveel studenten nalaten hun uitgaven van tevoren te plannen. Door een budget vast te stellen en zich eraan te houden, kunnen studenten ervoor zorgen dat ze genoeg geld hebben voor eerste levensbehoeften als collegegeld en studieboeken, terwijl ze toch genoeg overhouden voor gelegenheidsavondjes.

Kijk rond voor de beste deals

Een andere effectieve manier van besparen is rond shoppen voor de beste aanbiedingen. Of je nu boodschappen of schoolbenodigdheden zoekt, de tijd nemen om prijzen te vergelijken kan je helpen het meeste waar voor je geld te krijgen. Bovendien geven veel winkels studentenkorting, waardoor je nog meer kunt besparen. Door gebruik te maken van uitverkoop en speciale aanbiedingen kun je gemakkelijk geld besparen op de artikelen die je nodig hebt.

Gebruik coupons en kortingen

Een eenvoudige manier om kosten te besparen is door gebruik te maken van coupons en kortingen. Veel winkels geven bijvoorbeeld studentenkorting met een geldig identiteitsbewijs. Of je nu studieboeken of kleren koopt, die besparingen kunnen na verloop van tijd flink oplopen. Je kunt ook op zoek gaan naar online coupons om te gebruiken bij het online winkelen.

En, vergeet de loyaliteitsprogramma’s niet! Veel winkels bieden beloningen voor terugkerende klanten, dus het is de moeite waard je voor die kaarten in te schrijven als je er vaak winkelt. Door gebruik te maken van alle kortingen en aanbiedingen die je ter beschikking staan, kun je als student gemakkelijk een aanzienlijk bedrag besparen.

Kook thuis in plaats van uit eten te gaan

De volgende zeer gemakkelijke manier om veel geld te besparen is thuis te koken in plaats van uit eten te gaan of eten te bestellen. Thuis koken is niet alleen goedkoper dan uit eten gaan, maar het stelt je ook in staat de kwaliteit en kwantiteit van het voedsel dat je consumeert te controleren. Als je thuis kookt, kun je er ook voor kiezen om in bulk te koken en extra porties in te vriezen voor later. Dit kan je op de lange duur helpen zowel geld als tijd te besparen. Uit eten gaan of thuis eten bestellen kan handig zijn, maar het is bijna altijd duurder dan thuis koken. Als je als student geld wilt besparen, zorg dan dat je thuis kookt, want het zal u op de lange duur veel geld besparen.

Verkoop ongewenste spullen online of op een garageverkoop

Een andere goede manier om geld te besparen als student is door ongewenste spullen online of tijdens een garageverkoop te verkopen. Als je kleren, studieboeken, meubels of andere spullen hebt die je niet meer nodig hebt of wilt, kun je door ze te verkopen wat extra geld verdienen. Je kunt deze gelegenheid ook gebruiken om je woonruimte te ontruimen en je te ontdoen van dingen die je niet nodig hebt. Dit is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen en je ruimte te ontruimen.

Laatste gedachten

Geld besparen als student kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk met een beetje inspanning en planning. Door de tips en trucs in deze blogpost te volgen, kun je gemakkelijk geld besparen zonder al te veel plezier op te offeren!

Bedankt voor het lezen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen